U SLOVENIJI SE SITUACIJA POLAKO SMIRUJE: Pad u broju zaraženih i preminulih od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 12:58

U SLOVENIJI SE SITUACIJA POLAKO SMIRUJE: Pad u broju zaraženih i preminulih od korone

U Sloveniji su u sredu potvrđena 1.772 nova slučaja korona virusa, od 6.604 testiranih, a preminulo je 45 osoba.

Broj novih slučajeva opao je u odnosu na utorak, kao i stopa pozitivnosti i broj pacijenata koji su preminuli od posledica ove infekcije. S druge strane, blago je porastao broj hospitalizovanih pacijenata, prenosi STA.

Kako se navodi na Tviter nalogu Vlade Slovenije, broj novozaraženih opao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za 657 u odnosu na utorak, a stopa pozitivnosti opala je za sedam procentnih poena na 26,8 odsto.

U sredu je od posledica korona virusa preminulo 45 osoba, što je za 12 manje nego dan ranije.

Ukupno su do sada zabeležena 1.592 smrtna slučaja od posledica korona virusa u Sloveniji.

Broj hospitalizovanih je porastao za četiri na 1.289 pacijenata, dok je broj pacijenata otpuštenih iz bolnice juče iznosio 76, što je za 12 manje nego u utorak.

Prema podacima sa sajta za praćenje podataka o pandemiji Covid-19 Sledilnik, ukupno je do sada u Sloveniji potvrđeno 81.338 slučajeva korona virusa.

Aktivno je 20.277 slučajeva u ovom trenutku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.