U Rumi obolelo 30 osoba, donete i nove mere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 12:57

U Rumi obolelo 30 osoba, donete i nove mere

U Rumi je od korona virusa obolelo 30 osoba, saopšteno je nakon dvadesete sednice Štaba za vanredne situacije. U skladu sa novom epidemiološkom situacijom, donete su i nove mere.

U poslednja tri dana u Rumi se beleži porast broja obolelih od virusa kovid19, potvrdio je nakon sednice komandant štaba Slađan Mančić, ističući da je prema poslednjem preseku broj obolelih 30, d kojih je petoro na bolničkom lečenju. U skladu sa pogoršanjem epidemiološke slike, donete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su i strože mere.

"Inspekcijska služba će pojačati kontrolu primene mera u svim zatvorenim prostorijama, a Štab je ograničio radno vreme lokala. Kada pričamo o pojačanim kontrolama tu pre svega mislimo na ugostiteljske objekte, kafiće, restorane, ustanove, sve objekte za koje smo propisali korišćenje i nošenje zaštitne opreme. Štab je doneo odluku da ograniči rad svih lokala i svih objekata do 23 sata bez obzira na delatnost i bez obzira da li je vikend ili je radni dan", rekao je Slađan Mančić, komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Ruma.

Istaknuto je i da se nastavlja sa svim preventivnim aktivnostima, poput dezinfekcije ulica i javnih površina, kao i deljenja besplatnih maski, uz apel da se mere moraju poštovati, te da će kontrole biti strože.

"Potrebno je da budemo odgovorni, disciplinovani, da izbegavamo veća okupljanja u zatvorenom prostoru. Svedoci smo da je situacija neprevidljiva, procene su bile da velike temperature slabe virus, a situacija je zapravo drugačija. Pet ljudi iz naše opštine je na bolničkom lečenju. Zato apelujemo na sve da se odgovornije ponašamo i poštujemo preventivne mere", dodao je Mančić.

Kada je u pitanju rad rumske COVID ambulante na dnevnom nivou kroz nju prođe oko 50 pacijenata, od toga tri do pet osoba se upućuju na dalje preglede u Sremsku Mitrovicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.