U Republici Srpskoj sedam novih slučajeva zaraze virusom korona

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Republici Srpskoj sedam novih slučajeva zaraze virusom korona

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić kaže da je zaražena jedna osoba iz Banjaluke, te šest iz Gradiške od čega se pet odnosi na jedan porodični klaster koji su bili u kontaktu sa ranijem pozitivnom osobom U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona, što je ukupno 162 obolelih, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.On kaže da je zaražena jedna osoba iz Banjaluke, te šest iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gradiške od čega se pet odnosi na jedan porodični klaster koji su bili u kontaktu sa ranijem pozitivnom osobom.- U poslednja 24 sata urađena su 74 testa i sedam je pozitivnih. Svi se nalaze u izolaciji i biće praćeni u skladu sa procedurama i stabilnog su zdravstvenog stanja - rekao je Šeranić.Prema njegovim rečima pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 16.519 osoba, dok je 2.239 izašlo iz nadzora.- U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske smešteno je 28 osoba na Klinici za infektivne bolesti, gde se leče osobe sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Tri osobe nalaze se na respiratoru. U objektu Pulmologije na staroj Hirurgije, gde se leče pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, trenutno se nalazi 15 osoba - istakao je Šeranić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U RS obolelo 200, ukupno 307

Izvor: Danas, 29.Mar.2020, 11:48

U Republici Srpskoj (RS) od poslednjeg izveštaja zabeleženo je još 38 slučajeva zaraze korona virusom, potvrdio je ministar zdravstva RS Alen Šeranić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.