U Republici Srpskoj 22 nova slučaja virusa korona; Dodik: Situacija preti da bude ozbiljna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 14:01

U Republici Srpskoj 22 nova slučaja virusa korona; Dodik: Situacija preti da bude ozbiljna

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj su registrovane 22 novozaražene osobe koronavirusom, što je ukupan broj povećalo na 1.607.

Testirana su u istom periodu 223 uzorka, od novoobolelih ne 10 muških I 12 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, osam srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Institutu za javno zdravlje prijavljen je i jedan smrtni slučaj od posledica korona virusa. Radi se o ženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starije životne dobi iz Doboja, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Inače, u RS je od početka epidemije od korona virusa umrlo 118 osoba.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.123 osoba.

Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.473 osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.172 osoba, a nadzor je završen kod 35.263 osoba.

Dodik: Situacija oko virusa korona preti da bude ozbiljna

Izvršni komitet vladajuće SNSD ocenio je da situacija u vezi sa epidemijom virusa korona preti da bude ozbiljna, pa je predloženo da institucije Republike Srpske analiziraju stanje i obaveste javnost o tome.

“Predložili smo da Vlada Srpske i Krizni štab preduzmu adekvatne mere kako bi se eliminisala ekspanzija virusa korona”, rekao je predsednik SNSD Milorad Dodik na konferenciji za novinare nakon sednice u Banjaluci.

Naveo je da virus još nije prošao i da treba sagledati kakvu pretnju predstavlja pojačana zaraza u okruženju.

“Institucije u Srpskoj moraju da obezbede mere da bi se sprečila eventualna ekspanzija virusa”, rekao je Dodik.

Dodao je da su svi olako prihvatili da je virus prošao, ali to nije tako.

Naglasio je da je konstatovano da su ekonomske mere, koje je preduzela Vlada Republike Srpske s ciljem sprečavanja posledica pandemije, dale rezultate, prenela je RTRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.