Izvor: JUGpress.com, 05.Maj.2021, 17:52

U Pčinjskom okrugu 42 pozitivna na korona virus

VRANJE-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-SURDULICA-PREŠEVO

Prema poslednjim preseku u Pčinjskom okrugu su registrovana 42 nova slučaja infekcije. Tačno polovina, odnosno 21 zaraženo lice je iz Vranja.

Sledi Bujanovac sa osam novozaraženih, Vladičin Han i Bosilegrad imaju po četiri inficirane osobe, Surdulica tri i Preševo dva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Vranju.

Analizirana su 224 uzoraka i među njima nije bilo pozitivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz Trgovišta.

Procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih iznosi 18,75 posto.

Ovi, kao i podaci poslednjih dana, govore da se beleži stabilnije stanje kada je zaražavanje u pitanju. To znači da su građani poštovali mere i da tako treba da nastave, kažu epidemiolozi.

Važno je da se svi koji osete bilo koji simptom ove infekcije odmah jave u kovid ambulantu, kako bi na vreme dobili terapiju. Pravovremena i blagovremena terapija kod kovid pozitivnih osoba je nešto što će sprečiti nastanak komplikacija, ističu lekari.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.