Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 16:20

U Novom Sadu rekordan broj obolelih - 441 pacijent u kovid bolnicama

U kovid bolnicama u Novom Sadu danas se leči rekordan broj - 441 pacijent oboleo od Covid19, što je za 24 više nego u ponedeljak.

U Kliničkom centru Vojvodine, odnosno njenih šest kovid bolnica, trenutno se leči 321 pacijent što je za 10 više nego dan ranije, a povećan je i broj osoba na respiratoru kojih je sada 22, dok ih je u ponedeljak bilo 18. KCV je naveo i da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici se u utorak nalazi 26 pacijenata, što je za šest manje nego dan ranije. Na Institutu za plućne bolesti se danas nalazi 94 pacijenta, što je za 20 više nego u ponedeljak. Sa ovim brojem, Institut je za tri dana od početka rada kao kovid bolnica skoro popunio sva mesta i ostalo je tek nekoliko kreveta slobodno.

Iz KCV-a i danas, kao i prethodnih meseci, nisu saopštili da li je bilo preminulih, kao i koliko je primljenih i otpuštenih pacijenta.

Podsetimo da je ranije danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da su skoro svi bolnički kapaciteti u Vojvodini popunjeni, jer danas leži oko 1.400 pacijenta, kao i da se nastavlja sa rekordnim brojevima novozaraženih u Vojvodini i Novom Sadu.

Više o tome čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.