U Kraljevu još pet smrtnih slučajeva, 238 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 09:57

U Kraljevu još pet smrtnih slučajeva, 238 novozaraženih

Broj pozitivnih na korona virus u Kraljevu bliži se 5.000, a procena je da je broj asimptomatskih slučajeva od osam do 10 puta veći.

Doktor Radovan Čekanac, epidemiolog i član Štaba za vanredne situacije, očekuje da će ovakva situacija potrajati još oko 10 dana i da se potom može očekivati manji broj zaraženih.

Čekanac je za RTS rekao da očekuje veliki pritisak na bolnice.

"Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << daleko više težih slučajeva do kraja meseca. I nažalost, mislim da ćemo imati još dosta preminulih. Najveći broj novoregistrovanih slučajeva su očekivani slučajevi i slučajevi iz kontakata, jer je virus ušao u porodice. Ja mislim da nema porodice gde se nije proširio na jednog, a imamo i čitave porodice zaraženih", objašnjava Čekanac.

U Kraljevu je od juče još 238 lica kod kojih je dokazano prisustvo virusa.

U Opštoj bolnici od kovida 19 leče se 72 pacijenta, a sedam je na intenzivnoj nezi. Do sada je virus otkriven i kod 28 korisnika i devet zaposlenih u Gerontološkom centru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"IMAĆEMO JOŠ DOSTA PREMINULIH" U ovom gradu u Srbiji masovno zaražene cele porodice, veliki pritisak na bolnice

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Broj pozitivnih na korona virus u Kraljevu bliži se 5.000, a procena je da je broj asimptomatskih slučajeva od osam do 10 puta veći.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.