U KINI PONOVO OPAO BROJ NOVOZARAŽENIH: Najviše slučajeva uneto u zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 09:32

U KINI PONOVO OPAO BROJ NOVOZARAŽENIH: Najviše slučajeva uneto u zemlju

U Kini je potvrđeno 30 novih slučajeva korona virusa, najmanje u proteklih mesec dana, a najveći procenat čine oni iz inostranstva.

U Kini je u ponedeljak potvrđeno 30 novih slučajeva korona virusa, za 12 manje nego dan ranije, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Ovo je najmanji broj novozaraženih u jednom danu od 2. januara, kada je registrovano 24 nova slučaja korona virusa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Komisija je saopštila da je među novim slučajevima 18 poreklom iz inostranstva, a ovo je prvi put u poslednjih mesec dana da je broj "uvezenih" infekcija premašio broj lokalnih transmisija.

Broj asimptomatskih slučajeva, koje vlasti ne ubrajaju o zvaničnu statistiku o obolelima, pao je na 15 sa 16, koliko je zabeleženo prethodnog dana.

U Kini je do danas zaraženo 89.594 ljudi, a od posledica kovid-19 preminulo je 4.636 obolelih.

Porast broja novih slučajeva koji je zabeležen prošlog meseca izazvao je zabrinutost zbog još jedne blokade u zemlji u susret kineskoj Novoj godini koja se slavi u februaru, kada milioni ljudi putuje.

Vlasti u područjima u kojima su se pojavili novi klasteri uvele su stroge mere, uključujući karantin, zabrane putovanja i masovno testiranje, kako bi sprečili širenje virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.