U KCV 165 hospitalizovanih, devetoro na respiratorima

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 20:58

U KCV 165 hospitalizovanih, devetoro na respiratorima

Novi Sad -- U kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom.

Devet pacijenata je priključeno na respirator, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 11 pacijenata sa potvrđenim koronavirusom.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiseonička potpora.

Iz KC Vojvodine apeluju na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao i izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.