U KANDŽAMA KORONA VIRUSA: Broj zaraženih u SAD premašio zapanjujućih 4 MILIONA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 21:18

U KANDŽAMA KORONA VIRUSA: Broj zaraženih u SAD premašio zapanjujućih 4 MILIONA

Prosečan broj novozaraženih sada raste za 2.600 svakog sata, što je najviša stopa u svetu

Broj zaraženih korona virusom u Sjedinjenim američkim Državama prešao je danas 4 miliona, nakon ubrzanpog porasta broja novih slučajeva proteklih nedelja.

Od početka epidemije u toj zemlji 21. januara bilo je potrebno 98 dana da broj obolelih dostigne 1 milion, ali je za samo 16 dana od 3 milona taj broj porastao na 4 miliona.

Prosečan broj novozaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u SAD sada raste za 2.600 svakog sata, što je najviša stopa u svetu.

Dok se epidemija se raširila po zemlji, iz epicentra u Njujorku na jug i zapad SAD-a, a savezni, državni i lokalni zvaničnici sukobljavaju oko toga kako da je suzbiju, a jedno od pitanja je i kako i kada ublažiti društvena i provredna ograničenja uvedena kako bi se suzbilo širenje zaraze.

Pitanje nošenja maski, uobičajena praksa u svetu koju preporučuju i sami zdravstveni stručnjaci američke administracije vlade posebno se ispolitizovalo, a najviše mu se opiru pojedini republikanski guverneri teško pogođenih država.

Predsednik Donald Trump, koji se uoči izbora suočava s padom popularnosti u anketama zbog upravljanja krizom, dugo se opirao nošenju maske, ali je ove nedelje pozvao Amerikance da ih nose.

Maske su od juče obavezna na otvorenom u Vašingtonu i još nekim delovima SAD.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.