U Institutu za onkologiju virusom korona zaraženo još 17 zaposlenih i 4 pacijenta

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2020, 16:58

U Institutu za onkologiju virusom korona zaraženo još 17 zaposlenih i 4 pacijenta

Virus je potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić BEOGRAD - U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije još 17 zaposlenih pozitivno je na novi korona virus i četvoro pacijenata, tako je do sada virus potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je danas direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić.Ona je rekla da su stigli rezultati testiranja zaposlenih i pacijenata koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << testirani u utorak, a da se tek očekuju rezultati za testirane u sredu."Stigli su rezultati za zaposlene. Testirano je više od 140 zaposlenih i 17 je pozitivno, ali niko od njih nema znake bolesti. Stigli su rezultati za pet pacijenata - četiri su pozitivna, jedan je negativan", rekla je Grujičić.Zaraženi pacijenti zbrinuti su u KBC Zemun. Dve pacijentkinje, od kojih je jedna negativna, a za drugu se čekaju rezultati, imaju znake upale pluća i zbrinute su u Klinici za plućne bolesti KCS.Grujičić kaže da među zaposlenima koji su zaraženi ima lekara, tehničara, nemedicinskog osoblja.Od uvođenja vanrednog stanja 24 zaposlena radnika Instituta su zaraženi, a Grujičić navodi da samo dvoje imaju razvijenu kliničku sliku, a da ostali nemaju nikakve simptome bolesti.Jedan nemidicinski radnik je već dve nedelje na respiratoru u KBC Mišović i još jedan zaposleni ima blažu kliničku sliku.Ona je ranije rekla da je prva pacijentkinja koja je ušla zaražena u tu zdravstvenu ustanovu na vreme prepoznata, izolovanja i nakon što je utvrđeno da je pozitivna, prebačena je u KBC Dragiša Mišović na lečenja. Drugi pacijent je došao bez simptoma, bio je na radioterapiji na Urološkom odeljenju i tek 14 dan je dobio temperature i upalu pluća. Pacijent (80) je bolovao od karcinoma prostate i umro je preošlog vikenda. Od utorka počelo je testiranje svih zaposlenih i pacijenata u Institutu, a ruski tim uradio je dezinfekciju Instituta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Grujičić: Na Institutu za onkologiju 28 osoba pozitivno na koronu, redukovan prijem pacijenata

Izvor: Blic, 11.Apr.2020, 10:42

Od 936 zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju, njih 22 je pozitivno na korona virus, kao i šest pacijenata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.