Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj potvrđen treći slučaj virusa korona

U Hrvatskoj je potvrđen i treći slučaj virusa korona. Kako prenosi N1 Zagreb, reč je o muškarcu koji radi u Italiji, a trenutno je smešten u bolnici u Rijeci.

Prethodno je ministar potvrdio da su zaražena dva brata. Zaražen je, rekao je ranije danas, brat mladića koji je juče imao pozitivan nalaz, dok je nalaz devojke zaraženog mladića negativan.

"To je bilo i očekivano. Dobro je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njegova devojka negativna, ona je zadržana i dalje na posmatranju, pa će se pratiti njeno stanje", rekao je ministar za HRT.

Beroš koji je sinoć doputovao iz Rima, rekao je da "tamo ima nešto slučajeva, ali nema znatnijeg širenja epidemije".

Hrvatski ministar je istakao i da nema mesta panici. "Ovo nije bolest koja predstavlja značajnije ugrožavanje, na nivou je običnog gripa - više od 80 odsto obolelih ima blage simptome. Nadam se da će tako i ostati", rekao je Beroš.

O prvom slučaju zaraze koronavirusom juče je izvestio premijer Andrej Plenković rekavši da je zaraženi mladić boravio u Milanu od 19. do 21. februara. On se nalazi u karantinu u zagrebačkoj bolnici i ima blage simptome bolesti.

Hrvatski mediji su objavili da je reč o o 26-godišnjem mladiću koji je s devojkom bio u Milanu na utakmici Lige šampiona, a zaposlen je u Eriksonu Nikola Tesla u Zagrebu. Pošto je on prošlog petka, po povratku iz Milana, bio na poslu, svi zaposleni te firme do daljeg će raditi od kuće.

Prema dosadašnjim podacima, devojka koja je sa zaraženim mladićem bila u Milanu, ima negativan nalaz na koronavirus, ali je zadržana u bolnici na posmatranju. Više osoba nalazi se u bolničkom ili kućnom karantinu i čekaju se njihovi nalazi.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.