Izvor: Radio 021, 26.Jan.2021, 22:34

U Holandiji ostaje policijski čas uprkos protestima

Holandska vlada je danas saopštila da uprkos već trodnevnim nasilnim protestima neće ukinuti policijski čas uveden širom zemlje radi sprečavanja širenja korona virusa.

Tokom noćnih protesta zbog sanitarnih mera su opljačkane prodavnice za šta je ministar finansija Vopke Hoekstra optužio "ološ", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Šef policije koja je privela više od 180 osoba, rekao je da nemiri "nemaju nikakve veze s pravom na demonstracije", a premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mark Rute poručio da "kriminalno nasilje mora prestati".

"Osećate li se dobro što ste pomogli da se vaš grad uništi? Da se probudite s punom torbom ukradenih stvari?", pitao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Aboutaleb obrativši se "bestidnim lopovima".

U Holandiji je tokom epidemije zabeleženo 952.950 zaraženih korona virusom i 13.579 umrlih od posledica zaraze.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Policijski čas u Holandiji ostaje uprkos protestima

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Holandska vlada je danas saopštila da uprkos već trodnevnim nasilnim protestima neće ukinuti policijski čas uveden širom zemlje radi sprečavanja širenja korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.