Izvor: Radio 021, 24.Mar.2020, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj umrlo 20 ljudi iz staračkog doma i još četiri lekara

Istok Francuske i dalje je teško pogođen korona virusom: dvadeset stanara staračkog doma u Vožu umrlo je, kao i četiri zaražena lekara u tom regionu.

Žaljenje su zajedno izjavili Regionalna zdravstvena agencija (ARS) i Prefektura Voža.

U staračkom domu su 163 osobe koje zavise od tuđe pomoći, navele su vlasti.

Francuska je među evropskim zemljama jedna od najviše pogođenih: poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << procena objavljena u ponedeljak uveče iznosi 860 mrtvih, što je skok za 186 više za 24 sata.

Više od 2.000 pacijenata je na intenzivnoj nezi.

U ponedeljak su u istočnoj Francuskoj zabeležene i četiri smrti lekara, čime je broj smrtnih slučajeva u zdravstvu porastao na pet u čitavoj zemlji. Svih pet umrlih lekara je bilo u sedmoj deceniji života, bili su raznih specijalnosti i radili na različitim odeljenjima.

Francuske vlasti su danima pod pritiskom pre svega opozicionih političara, da uvedu upotrebu "hlorokina" za opšte lečenje od korona virusa, ali Visoki savet zdravstva je preporučio da se ne koristi taj lek protiv malarije, osim u krajnjem slučaju i pod strogim medicinskim nadzorom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.