Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 20:19

U Francuskoj smanjen broj ljudi na respiratoru

U Francuskoj je u poslednja 24 sata od korona virusa preminulo 70 osoba, čime je ukupan broj žrtava porastao na 26.380.

Broj pacijenata na intenzivnoj nezi se smanjuje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo navodi da je broj pacijenata na intenzivnoj nezi, što se smatra ključnom merom sposobnosti zdravstvenog sistema da se bori sa epidemijom, opao danas za 36. Na intenzivnoj nezi ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se trenutno nalazi 2.776 osoba, dok je na vrhuncu pandemije, 8. aprila, zabeleženo 7.148 pacijenata na intenzivnoj nezi, prenosi Rojters.

Od ponedeljka, kako je najavlljeno, neke mere će biti ublažene, biće otvorene neke škole, a građani će moći, bez dozvole, da putuju do 100 kilometara dalje od svojih domova.

Francuska je, sa više od 26.000 preminulih, među pet zemalja sa najviše žrtava korona virusa u svetu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.