U Crnoj Gori nove mere zaštite od virusa korona: Zabrane pojačane

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2020, 00:55

U Crnoj Gori nove mere zaštite od virusa korona: Zabrane pojačane

Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti Vlade Crne Gore usvojio je nove mere zaštite od virusa korone Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti Vlade Crne Gore usvojio je nove mere zaštite od virusa korone. Njima se zabranjuje prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jednog lica, osim za dete mlađe od 12 godina života, dete sa poremećajima iz autističnog spektra i drugim smetnjama u razvoju i lica koja koriste invalidska kolica, uz prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca, pratioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva.Zabrana se ne odnosi na lica koja obavljaju redovne radne zadatke u delatnostima dozvoljenim naredbama.Značajno povećanje broja građana na ulicama i javnom površinama juče i danas predstavlja nedopustiv nivo kršenja naredbi i preporuka o potrebnoj fizičkoj distanci i ostanka u objektima stanovanja, saopštemo je nakon sednoce NKZ. Zbog toga je data saglasnost da budu dopunjene i izmenjene pojedine privremene mere, kako bi nove odluke važile od sutra. Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje lica na plažama (rečnim, jezerskim i morskim), uređenim i neuređenim kupalištima i izletištima, kao i napuštanje objekata stanovanja od nedelje od 11 do ponedeljka u 5 sati.o Novim merama naređuje se obavezna institucionalna izolacija za lica koja su boravila u karantinu ili samoizolaciji i čiji su rezultati testa na novi koronavirus pozitivni, a moraju se izolovati od zdravih lica, a ne može im se obezbediti samoizolacija u porodičnom smeštaju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nova mjera u Crnoj Gori: Maksimalno jedna osoba na javnoj površini

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2020

PODGORICA - Crnogorske zdrastvene vlasti objavile su u srijedu naveče novu mjeru zaštite od širenja korona virsa kojom se zabranjuje prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jedne osobe, osim djece mlađe od 12 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.