Izvor: JUGpress.com, 08.Apr.2020, 20:42

U “Čairu” trenutno 171 pacijent, otvaraju se nove privremene bolnice

NIŠ

  U Nišu postoji problem sa manjkom infektološkog kadra, kazao je   epidemiolog Predrag Kon i najavio je da će se zbog povećanog broja pacijenata sa korona virusom koji se hospitalizuju u ovom gradu ,  oboleli od te bolesti ubuduće zbrinjavati i u novoj zgradi niškog Kliničkog centra, dok će svi ostali pacijenti biti lečeni u Vojnoj bolnici.

                         U Kliničkom centru Niš danas do 15,30 časova hospitalizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je 88 pacijenata sa korona virusom što je za 20 više u odnosu na prethodni dan.

                         U privremenoj bolnici u “Čairu” trenutno je 171 pacijent, što je za 107 više nego juče.

                         Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata sa korona virusom 17 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

                             Štab za vanredne situacije grada Niša doneo je naredbu da se studentski dom kod Medicinskog fakulteta, dom učenika srednjih škola kod gimnazije “Svetozar Marković” i dom učenika u Ulici Kosovke devojke pretvore u privremene bolnice za zbrinjavanje  pacijenata obolelih od korona virusom sa lakšom kliničkom slikom. U ovim objektima, kako je rečeno, biće mesta za 490 obolelih.

Očekuje se da u toku sutrašnjeg dana privremena bolnica u “Čairu” sa 256 kreveta bude u potpunosti popunjena, nakon čega će se lakši pacijenti zbrinjavati u sportskoj hali škola “Dušan Radović” i “Miroslav Antić”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.