Izvor: Radio 021, 02.Nov.2020, 21:56

U Bugarskoj policijske mini buseve pretvaraju u sanitete za prevoz pacijenata

Bugarska vlada odlučila je da pozove policiju u pomoć za prevoz pacijenata zaraženih virusom korona jer nema dovoljno saniteta u jeku drugog talasa epidemije.

Deset policijskih mini buseva sa medicinskom opremom pomoći će u prevozu obolelih jer su u Sofiji u upotrebi sva vozila hitne pomoći, njih 25, izjavio je danas bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov.

Smrt pacijenta od 33 godine čiji su bližnji u subotu satima čekali vozilo hitne pomoći izazvalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je nezadovoljstvo gradjana a na društvenim mrežama su se pojavila slična svedočenja o dugom čekanju i odbijanju pristupa medicinskim službama.

"Lekari su iscrpljeni. Mi smo u ratu, treba mobilisati sve resurse protiv pandemije" koronavirusa, izjavila je portparolka službe hitne pomoći u Sofiji Katia Sungarska.

Bugarske bolnice, čije je brojno osoblje zaraženo korona virusom, angažovale su studente medicine. Bugarska, koja je dobro kontrolisala prvi talas epidemije korona virusa na proleće, trenutno beleži porast broja zaraženih.

Od početka epidemije u toj zemlji sa sedam miliona stanovnika, inficirano je 54.000 ljudi od kojih je oko 1.300 preminulo.

Pretpostavlja se da je broj zaraženih veći jer se u zemlji malo praktikuje testiranje, a vlasti odbijaju da uvedu ponovo karantin zbog nezavodoljstva stanovništva.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Policijska vozila u Bugarskoj biće pretvorena u sanitete

Izvor: Beta, 02.Nov.2020

Bugarska vlada odlučila je da pozove policiju u pomoć za prevoz pacijenata zaraženih korona virusom jer nema dovoljno saniteta u jeku drugog talasa epidemije.Deset policijskih mini buseva sa medicinskom opremom pomoći će u prevozu obolelih jer su u Sofiji u upotrebi sva vozila hitne pomoći, njih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.