Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH osam novih slučajeva virusa korona, ukupno185 zaraženih osoba

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je jutros da je broj zaraženih virusom korona u tom bh. entitetu porastao za sedam osoba i sada iznosi ukupno 121, dok je u celoj BiH taj broj porastao na 185.

Testirano je ukupno 75 osoba, a sedam ih je pozitivno - tri žene i četiri muškarca.

Reč je o jednoj osobi iz Banjaluke, dve iz Bosanske Gradiške, tri iz Bosanske Dubice i jednoj iz Doboja.

U sredu je testirana 31 osoba iz karantina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kod granice u Bosanskoj Gradiški i svi nalazi su negativni. Od danas će biti testirane i osobe kod Graničnog prelaza Šamac.

Šeranić je rekao da su u RS pod nadzorom ukupno 16.443 osobe, a da je 1.041 osoba izašla iz nadzora. U Bosanskoj Gradiški u karantinu je u poslednja 24 sata boravilo 49 osoba.

Sve osobe koje su pozitivne na virus korona trenutno su u kućnoj izolaciji ili u karantinu.

Saopšteno je da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zajedno s Univerzitetskim kliničkim centrom RS kontinuirano nabavlja testove, a jedan deo i u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom. U međuvremenu se očekuje, kako navode, isporuka dodatnih 25.000 testova u saradnji s UNDP.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U RS sedam novih slučajeva korona virusa, u celoj BiH broj porastao na 185

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020

U Republici Srpskoj je korona virusom zaraženo još sedam osoba, tako da je ukupan broj do danas registrovanih slučajeva u ovom entitetu BiH 121, dok je u celoj BiH taj broj porastao na 185...Ministar zdravlja RS Alen Šeranić izjavio je da je testirano ukupno 75 osoba, a sedam ih je bilo pozitivno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.