Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 10:30

U BiH 10 novih slučajeva virusa korona, ukupno 552

U Bosni i Hercegovini je, prema poslednjim informacijama posle testiranja 442 uzorka u dva velika klinička centra u Sarajevu i Banjaluci, potvrđeno 10 novih slučajeva koronavirusa i sada su obolele ukupno 552 osobe.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić jutros je saopštio rezultate testiranja na koronavirus u posednja 24 sata u tom entitetu. Od 343 testirana uzorka u RS, sedam je pozitivnih, prenosi Klix.ba.

Takođe, potvrđeno je da je zaražena još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jedna doktorka na UKC Banjaluka, a reč je o kontaktu van bolnice. Ukupno je u tom entitetu zaraženo 13 zdravstvenih radnika.

S ovim podacima u RS je ukupno 274 zaraženih koronavirusom, s tim da se oporavila 21 osoba, a pet je preminulo. U RS od početka pandemije testirano je ukupno 2.320 uzoraka.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći su testirana 33 uzorka zaposlenih na KCUS, od čega je pozitivan jedan administrativni radnik. Potom je testirano još 66 uzoraka iz Sarajeva i drugih gradova, od čega su dva uzorka pozitivna.

U BiH je do sada najviše zaraženih u Banjaluci i to 172, dok u ostalim gradovima taj broj još ne prelazi 30.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.