U Berlinu uhapšeno 60 demonstranata protiv mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2020, 11:08

U Berlinu uhapšeno 60 demonstranata protiv mera

Berlinska policija uhapsila je u subotu oko 60 učesnika demonstracija protiv ograničenja zbog pandemije korona virusa, javio je nemački list Tagešspigel.

Rojters prenosi da su demonstranti prekršili zvanične mere uvedene da bi se virus držao pod kontrolom, a neki su napali i policijske službenike, navodi list pozivajući se na portparola policije.

Dvojica policajca su lakše povređeni, dodaje list.

Protesti protiv mera kancelarke Angele Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postaju sve glasniji i demonstranti su treći vikend zaredom napunili ulice nemačke prestonice.

Merkelova je ranije juče branila mere, uključujući držanje fizičke distance, dodajući da je svesna zabrinutosti koje neki imaju oko toga jer ih smatraju mešanjem u njihova ljudska prava.

"Da, mogu da razumem ove probleme", rekla je Merkelova. "Ovaj virus je smetnja našoj demokratiji."

Broj potvrđenih slučajeva u Nemačkoj porastao je za 638, na 177.850, prema današnjim podacima Instituta "Robert Koh" (RKI) za zarazne bolesti. Prijavljeni broj smrtnih slučajeva porastao je za 42, na 8.216, pokazali su podaci.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.