U Albaniji tokom pandemije porasla prodaja luksuzne robe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 18:39

U Albaniji tokom pandemije porasla prodaja luksuzne robe

U Albaniji je od početka pandemije korona virusa porasla prodaja luksuzne robe, među kojima hrana iz inostranstva, deterdženata, nameštaja i nakita, objavio je danas Instat podatke za 2020. godinu.

U poređenju sa 2019. godinom opao je uvoz kafe, cigareta, alkohola i satova, a u prošloj godini najviše su se prodavali testenine, cerealije, brašno i ulje, prenosi portal Egzit.

Zbog zabrane venčanja, prazničnih okupljanja i zatvaranja barova i restorana opala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je konzumacija alkohola, međutim kada se radi o nakitu, za pet odsto je povećana prodaja nakita skupljeg od 1.000 evra.

Kako se navodi, pretpostavlja se da je to zbog bogatijih građana Albanije, koji zbog pandemije nisu mogli da putuju već su novac trošili u lokalnim prodavnicama.

Prodaja deterdženata porasla je za 50 odsto u martu 2020. godine, a u celoj godini za osam odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Takođe, prodaja karmina opala je za 20 odsto, verovatno zbog nošenja maski.

Sa druge strane porasla je potražnja sredstava za negu kože, sapuna i proizvoda za kosu, dok je prodaja parfema na istom nivou kao i 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.