Turisti iz Vuhana posle kontrolnog pregleda ušli u Srbiju

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Vuhana posle kontrolnog pregleda ušli u Srbiju

Turisti iz kineskog grada Vuhana, koji je žarište novog koronavirusa, danas su iz Bosne i Hercegovine stigli u Srbiju. Njih su na graničnom prelazu u Malom Zvorniku pregledali epidemiolozi iz "Batuta" i Zavoda za javno zdravlje Šabac i ustanovljeno je da nisu zaraženi, ali će biti pod stalnim nadzorom tokom boravka u našoj zemlji.
Turisti iz Vuhana danas i sutra borave u Srbiji odakle će se uputiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Budimpeštu.

Ekipa Tanjuga bila je na graničnom prelazu, gde je pregledano 29 turista iz Kine koji su avionom stigli do Milana, a zatim autobusom krenuli u posetu Hrvatskoj, BiH, Srbiji...
Pregled je obavljen tako što je turistima merena temperatura uz pomoć beskontaktnog toplomera.
Epidemiolozi kažu da građani Srbije mogu da budu mirni, da nema razloga za paniku, jer je zdravstveno stanje kineskih turista uredno.
Epideomiolog Vladan Šaponjić iz Instituta "Batut" rekao je za Tanjug da će svi putnici koji dolaze iz Vuhana biti u posebnoj proceduri i da će, ukoliko se ustanovi da neko od njih ima povišenu temperaturu ili znake respiratornih infekcija, biti izolovan i da će u tom slučaju biti primenjene sve neophodne mere zaštite.
"Situcija se prati, ovo je ozbiljan zdravstveni problem u Kini, ali nema mesta za paniku", rekao je Šaponjić.
Savetovao je građanima da prate informacije u medijima, naročito one koje objavljuje Ministarstvo zdravlja, kao i nadležne institucije.
Dodao je da će građani u slučaju povećanog rizika širenja virusa biti blagovremeno obavešteni i napomenuo da u ovom trenutku nema razloga za brigu.
Kineski turisti su 22. januara sleteli u Milano, a boravili su u Veneciji, Ljubljani, Zagrebu, Dubrovniku i Sarajevu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turisti iz Kine stigli u Srbiju iz BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2020

MALI ZVORNIK - Turisti iz kineskog grada Vuhana, koji je žarište novog koronavirusa, danas su iz Bosne i Hercegovine stigli u Srbiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Širi se koronavirus - ima li leka

Izvor: RTS, 28.Jan.2020

U Srbiju su stigli turisti iz Vuhana. Na graničnom prelazu Mali Zvornik pregledali su ih epidemiolozi iz "Batuta" i ustanovljeno je da nisu zaraženi, ali će biti pod stalnim nadzorom dva dana, koliko će boraviti u Srbiji. Inače, Svetska zdravstvena organizacija je pretnju od koronavirusa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.