Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje preminulo od virusa korona u Srbiji u poslednja 24 sata

Još 82 nova slučaja virusa korona potvrđeno je u Srbiji, te je ukupan broj zaraženih 741.

U Srbiji je do 15 časova 29. marta registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19.

Za poslednja 24 sata testirano je 376 osoba od kojih su 82 pozitivne, a 294 su bile negativne na novi korona virus.

U laboratoriji Instituta Torlak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << testirano je ukupno 2.462 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je do sada trinaestoro građana preminulo od virusa korona - troje danas.

Preminuo je pacijent iz Kikinde u Kliničkom centru Vojvodine, o čemu više OVDE i još dve žene u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, od 82 i 86 godina.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić rekla je da je u ovom trenutku 55 pacijenata na respiratorima, kao i da je više od 50 pacijenata do sada izlečeno od korona virusa, odnosno da im je dvostruki nalaz bio negativan.

"Ključ jeste u nama i narednih dana će se videti kako će se ispoljiti ponašanja građana tokom današnjeg i jučerašnjeg dana“, naglasila je Kisić.

Epidemiolog Predrag Kon istakao je da je danas 24. dan i da ulazimo u dane kada su u drugim zemljama naglom brzinom rasli brojevi obolelih, a potom i brojevi smrtnih slučajeva.

On je naveo, odgovarajući na pitanja novinara, da mnogi ljudi čekaju po nekoliko dana na rezultate testova, jer je situacija "pretrpana" i da trenutno drugačije ne može.

Prema njegovom rečima, Srbija ima dovoljno testova, ali "treba samo da se organizujemo".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.