Izvor: Radio 021, 30.Nov.2020, 18:00

Tiodorović posle Kriznog štaba: Mi smo za radikalno pooštravanje mera, Vlada konsultuje pravne eksperte

Krizni štab analizirao je danas situaciju u vezi sa korona virusom, a nakon sednice u punom sastavu, medicinski deo Štaba preciznije je definisao predlog novih mera, koji će dostaviti vladi.

Nakon sednice nije bilo izjava za medije.

Kako se saznaje, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima.

Medicinski deo Kriznog štaba saglasan je da mere moraju da se pooštre, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

"Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba. Životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima", kaže doktor Tiodorović.

"Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa", naveo je.

On nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.

Krizni štab se hitno sastao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Autor: Tanjug, Kurir

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.