Tiodorović: Treći pik krajem ove ili početkom sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2020, 09:42

Tiodorović: Treći pik krajem ove ili početkom sledeće godine

Treći, pravi pik korona virusa Srbiju može da pogodi tek krajem ove ili početkom sledeće godine, ali on neće biti jak kao drugi, koji je bio najteži, izjavio je član Kriznog štaba za borbu protiv COVID- 19 prof. dr Branislav Tiodorović.

On je za Telegraf.rs rekao da, što se tiče ovog i narednog meseca, situacija može blago da se pogorša zbog povratka građana sa letovanja, kao i studenata koji se polako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << useljavaju u studentske domove, a dolaze ne samo iz naše zemlje, već i iz regiona.

On je preporučio svima koji dolaze iz zemalja gde je situacija mnogo gora nego kod nas da budu u nekoj vrsti kućne izolacije.

Kisić Tepavčević: Školovanje na daljinu narednih godina

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević smatra da je odluka o povratku dece u škole opravdana.

"Imamo novi virus na koga smo svi osetljivi ili smo makar bili na početku. Isto tako, ne znamo ništa o dužini trajanja imuniteta. Ne prepoznaje sezonu. Prenosi se na najlakši način. Imajući sve te činjenice u vidu, niko ne zna koliko će ovaj virus biti među nama", rekla je Kisić Tepavčević za TV Prva.

Ona je ukazala da su se saznanja o korona virusu menjala vremenom, ali da se nije menjao način prevencije.

"Koja je opcija, da kažemo da će biti školovanje na daljinu narednih godina", upitala je Kisić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.