Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 17:20

Težak udarac za Makabi, Pešić pozitivan na virus korona

Napadač ekipe iz Tel Aviva se na svu sreću dobro oseća i ne pokazuje simptome

Na dan važnog meča sa Ašdodom (19.15), Makabi je dobio loše vesti. Bivši fudbaler Jagodine i Crvene zvezde Aleksandar Pešić pozitivan je na virus korona. Kako navode iz kluba on se dobro oseća, čak je juče i najnormalnije odradio trening, ali su današnje analize pokazale prisustvo Kovida-19 i srpskom napadaču predstoji pauza.

Sastav iz Tel Aviva je sinoć odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da testira svoje igrače, iako nije bio u obavezi. Ispostavilo se da su ljudi iz kluba bili u pravu, kako je pozitivan nalaz dobio drugi najbolji strelac ekipe. Fudbaleri Makabija su u petak stigli iz Ukrajine, gde su delili megdan sa Šahtjorom u šesnaestini finala Lige Evrope (0:1), ali su testovi na Ben Gurion aerodromu bili negativni. Novi nisu bili neophodni i da pošto Pešić nije pokazivao simptome bolesti, mogao je bez problema da izađe večeras na teren.

Ipak, uprava kluba kao da je predosetila da postoji problem, kod srpskog fudbalera je ipak utvrđeno prisustvo virusa, pa je poslat u kućnu izolaciju, gde će provesti naredni period. Procena je da će zbog novonastale situacije propustiti i duele sa Hapoel Haifom i Beitarom iz Jerusalima.

Makabi je pred večerašnji susret na Blumfild stadionu drugi na tabeli sa 45 bodova, lider iz Haife mu beži pet bodova, dok je Ašdod odmah iza, ali sa 10 bodova manje od ekipe Patrika van Lojvena.

Aleksandar Pešić igra izvrsno ove sezone u Tel Avivu, postigao je osam golova u izraelskom šampionatu (tri na poslednje dve utakmice) i treći je strelac lige iza neprikosnovenog Rukavice (17 golova) i saigrača Jonatana Koena (devet golova).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

IZRAEL - 22. KOLO

Subota

Sahnin - Hapoel Haifa 0:1 (0:0)

/Maman 87/

H. Kfar Sava - Hapoel Hadera 0:1 (0:0)

/Rotman 49/

Bnej Jehuda - Makabi Petah Tikva 0:1 (0:1)

/Finiš 56 c.k. - Hadida 4/

Netanja - Hapoel Tel Aviv 0:1 (0:1)

/Šehović 30 ag/

Makabi Haifa - Kirjat Šmona 4:2 (2:1)

/Planić 10, Abu Fani 24, 53, Donjoh 68 - Maranjao 8, Bartkus 33 c.k./

Nedelja

Hapoel Ber Ševa - Beitar Jerusalim 1:1 (0:0)

/Hatuel 83 - Šua 46/

Ponedeljak

19.15: (1,55) Makabi Tel Aviv (3,70) Ašdod (6,00)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.