Testiranje na lični zahtev, žiro račun od danas na stranici kovid-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 12:40

Testiranje na lični zahtev, žiro račun od danas na stranici kovid-19

Testiranje na lični zahtev građana na virus korona košta 6.000 dinara, a danas popodne na stranici kovid-19 biće objavljen žiro račun na koji će građani uplaćivati novac.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić kaže da je procedura takva da građani prvo uplate novac na jedinstveni žiro račun, a zatim odlaze u najbliži institut ili zavod za javno zdravlje ili dom zdravlja gde će se raditi uzimanje uzorka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Rezultati testiranja, kako je rekla za RTS, stižu u roku od 24 do 48 sati elektronskim putem, a mogu da dobiju i potvrdu ukoliko im je potrebna zbog putovanja.

Ona je navela da je država nabavila sertifikovane testove i da nema bojazni što se tiče pouzdanosti. Cena testiranja je neprofitabilna, građane će koštati koliko je državu koštao potrošni materijal.

Škodrić podseća da je besplatno testiranje obezbeđeno za sve građane koji imaju simptome na kovid-19, koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali i za pacijente koji odlaze na operacije i određene intervencije poput bronhoskopije.

"Besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno urađenog PCR testa", navela je ona.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Testiranje na lični zahtev, žiro račun od danas na stranici kovid-19

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020

Testiranje na lični zahtev građana na virus korona košta 6.000 dinara, a danas popodne na stranici kovid-19 biće objavljen žiro račun na koji će građani uplaćivati novac...Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić kaže da je procedura takva da građani...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.