TUŽILAŠTVO ČEKA DOKUMENTACIJU: Otvorena istraga zbog korona virusa u bolnici i domu za stare

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 22:30

TUŽILAŠTVO ČEKA DOKUMENTACIJU: Otvorena istraga zbog korona virusa u bolnici i domu za stare

Zdravstveni radnici koji su zaraženi nisu bežali od posla nego su lečili pacijente.

Nakon intrahospitalne infekcije na Internom odeljenju u JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj i Domu za starije osobe "Zlatni Lug" Derventa, Okružno javno tužilaštvo Doboj otvorilo je istragu u ovom slučaju. Informaciju je potvrdila Željka Radović, tužilac OJT Doboj, prenosi Klix.

– Za sada niko nije osumnjičen, u toku su provere, odnosno čekamo da se dostavi dokumentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz bolnice "Sveti apostol Luka" i iz Doma za starija lica "Zlatni Lug", a ista još nije dostavljena. Svemu je prethodilo objavljivanje u nekim medijima nakon posete ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića. Tražimo da se dostavi sva papirologija kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo i kako bi se preduzeli daljnji koraci u ovom predmetu – rekla je Radović.

Podsećamo, prošle sedmice direktor JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj Mladen Gajić rekao je kako je do intrahospitalne infekcije na Internom odeljenju došlo preko zaraženih pacijenata koji nisu pokazivali nikakve simptome, ni povišenu temperaturu, ni kašalj, ali kako će Komisija za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija Bolnice Doboj utvrditi da li je bilo eventualnih propusta u radu.

Dodao je i to da je urađena identifikacija medicinskog osoblja i pacijenata pozitivnih na korona virus s Internog odeljenja. Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da zdravstveni radnici koji su zaraženi nisu bežali od posla nego su lečili pacijente ne samo iz Doboja nego i iz drugih osam opština koje pokriva dobojska Bolnica i na poslu su zaraženi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.