TREBA TRAGATI ZA ONIM ŠTO NAS OBLIKUJE Leon iz Novog Sada je NAJMLAĐI dobitnik nagrade za najbolji animirani film

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 11:30

"TREBA TRAGATI ZA ONIM ŠTO NAS OBLIKUJE" Leon iz Novog Sada je NAJMLAĐI dobitnik nagrade za najbolji animirani film

Leon Aksin (24) iz Novog Sada, najmlađi je dobitnik prve nagrade na jednom od najprestižnijih filmskih festivala u Evropi - Svindonu.

Ovaj festival održava se jednom godišnje u Britaniji i okuplja umetnike i režisere širom sveta.

Ovogodišnja manifestacija održana je onlajn zbog korona virusa, a učetvovalo je više od 100 autora, međutim, dosad, nijedan studentski film nije osvojio prvu nagradu u kategoriji "Animirani film", jer za takve postoji poseban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skup.

Leon je prvi koji je kao student osvojio ovako veliko dostignuće i to za animirani film pod nazivom "Preko noći".

Svoju karijeru započeo je kao student Animacije i vizuelnih efekata u Novom Sadu, a kako kaže ovako veliki uspeh u tako ranom periodu života nije očekivao.

Malo da skrenem s’ teme - Sinocni prenos filmskog festivala u Swindonu gde je film Overnight, od osam nominovanih, dobio nagradu za najbolji animirani🎉 Zao mi je sto nije bilo moguce biti tamo i licno preuzeti nagradu Hvala strucnom ziriju i pre svega cestitke autorima predobrih filmova❤️ Ne zamerite ako sam pogubljen na snimku😪😪

A post shared by Leon (@aksin_leon) on Jul 11, 2020 at 2:13am PDT

 - Drago mi je da je neko primetio i nagradio moj rad. Za stvaranje kratkog animiranog filma potrebno je mnogo vremena i truda naročito kada radite sve sami, doduše meni su velika pomoć bile kolege AleksandarPetrović sa dizajna zvuka i Lordan Skenderović, kompozitor filma. Tako da kada vidite krajnji rezultat, shvatite zbog čega ste počeli - počinje Leon svoju priču za portal SrbijaDanas.

Kako navodi, još od malih nogu privlačila ga je vizuelna umetnost, pa je negde bilo evidentno da će odabrati ovakav karijerski put.

- Odrastao sam uz filmove i crtaće i oduvek sam voleo sam da crtam. Imao sam želju da studiram nešto što ima veze sa filmom, ali da je jednako povezano sa crtežom. Iz tog razloga sam upisao animaciju i vizuelne efekte na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde sam počeo da učim o 3D animaciji. Tek kad sam bio pred kraj osnovnih studija otkrio sam da bih  voleo da stvaram kratke animirane filmove, što sam i učinio kada sam upisao Master studije - objašnjava dobitnik nagrade na Svindon festivalu za naš portal.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.