TEŠKA NOĆ U BEOGRADU, PODACI NE OHRABRUJU! Lončar: Institut za reumatologiju postaje KOVID BOLNICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 09:01

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU, PODACI NE OHRABRUJU! Lončar: Institut za reumatologiju postaje KOVID BOLNICA

Zbog korona virusa, gotovo svi kapaciteti bolnica u Beogradu su puni

Zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona i popunjenosti bolničkih kapaciteta, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da će i Institut za reumatologiju u Beogradu biti pretvoren u kovid bolnicu.

Podsetimo, u Srbiji je juče umrlo 18 ljudi, što je najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od početka epidemije korona virusa.

Čak 130 ljudi je na respiratoru, 386 je novozaraženih, a najteža situacija je u Beogradu.

On je juče, nakon sastanka s direktorima kovid bolnica novinarima rekao da se radi sve kako bi se pronašli novi kapaciteti, i ocenio da će, ako se nastavi sa ovolikim brojem zaraženih, "zdravstveni sistem biti u problemu".

Ministar je naveo i da će bolnica u Šapcu primati više kovid pacijenata, kao i da će bolnica u Čačku ući u kovid šistem.

- Deo pacijenata iz bolnice u Čačku koji nisu kovid pozitivni biće danas prebačeni na VMA koji zajedno sa Kliničkim centrom Srbije radi kao Urgentni centar - rekao je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.