TENZIJE NI VIRUS NE MOŽE DA SPUSTI: Tramp nem na ponudu Irana koja bi mogla da SAČUVA ŽIVOTE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 16:57

TENZIJE NI VIRUS NE MOŽE DA SPUSTI: Tramp nem na ponudu Irana koja bi mogla da SAČUVA ŽIVOTE

Odgovornost sada na Amerikancima

Iran je spreman za bezuslovnu razmenu zatvorenika sa SAD zbog straha da bi korona virus mogao da ugrozi njihove živote. Portparol iranske vlade, Ali Rabiej, rekao je da postoji "spremnost da se bezuslovno pregovara za sve zatvorenike", preneo je iranski sajt Khabaronline.ir.

- Međutim, SAD za sada odbijaju da odgovore. Nadamo se da će SAD odabrati živote umesto politike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer kovid-19 preti da ugrozi živote Iranaca u američkim zatvorima - rekao je portparol iranske vlade.

Rabiej je dodao da Iran smatra da su vlasti SAD odgovorne za zdravlje iranskih zatvorenika. Prošle nedelje, američki zvaničnici su rekli da je učinjen napredak u naporima da se oslobode mornarički veterani pritvoreni u Iranu.

Zvaničnici Trampove administracije više puta su rekli da puštanje američkih talaca i pritvorenika predstavlja visoki prioritet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iran spreman na potpunu razmenu zatvorenika sa SAD-om

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2020, 08:59

Iran je spreman na potpunu razmenu zatvorenika sa Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je dportparol iranske vlade Ali Rabei, dodajući da Vašington još nije odgovorio na poziv Teherana za razmenu. On je rekao da je Teheran zabrinut i da smatra SAD odgovornim za bezbednost i zdravlje Iranaca...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.