Izvor: JUGpress.com, 23.Mar.2021, 22:52

Svetski dan poezije u Vlasotincu

VLASOTINCE

Povodom Svetskog dana poezije, 21. marta, vlasotinačka biblioteka ,,Desanka Maksimović” organizovala je predstavljanje drugog izdanja knjige Ljiljane Gligorijević „Mi ćemo ti biti nada“. Zbog neophodnosti poštovanja mera bezbednosti i zaštite od pandemije korona virusa, kako nalaže republički Krizni štab, ovo je predstavljanje održano u posebnom režimu, sa smanjenim brojem posetilaca, u prostoru čitaonice Zavičajnog odeljenja.

O knjizi su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << govorili njen urednik Mišel Boltres, direktor Biblioteke SrbaTakić i autorka. Umesto recenzenta ove knjige, profesorke i pesnikinje Vere Cvetanović, koja nije mogla za ovu priliku da doputuje iz Babušnice, njenu ocenu knjige pročitao je Srba Takić. On je, pre toga, u svoje ime i u ime kolektiva na čijem je čelu, pohvalio dobru saradnju sa Umetničkim klubom Raskovnik i njenim predsednikom Boltresom.

Ljiljani želimo  još mnogo dobrih pesama i  ona je  jedan od retkih zavičajnih autora koja štampa drugo izdanje nekog svog dela, a uz  uspela je za to da dobije podršku Ministarstva spoljnih poslova – rekao je direktor vlasotinačke biblioteke, Srba Takić.

Mišel Boltres je govorio o bogatom izdavačkom opusu, zadacima i ciljevima Umetničkog kluba Raskovnik, posebno se osvrnuvši na uspešan i plodotvoran rad učiteljice Ljiljane Gligorijević, čija je knjiga „Mi ćemo ti biti nada“ plod njenog pedagoškog rada, prilagođena deci školskog uzrasta, namenski pisana za školske priredbe.

Autorka, pesnikinja i, posvećenik svome poslu, Ljiljana je naglasila da je knjigu posvetila deci.

Ovu knjigu sam posvetila deci, upravo onoj deci koju sam učila i koju ću učiti ali i svoj svetosavskoj, srpskog mladeži, koja mora da se vaspitava i uči na svetosavlju, odanosti veri, istoriji i tradiciji – rekla je Ljiljana Gligorijević, a zatim je pročitala uvodni deo knjige – besedu „Božija deco, svetosavski lastari“.

Njene stihove iz knjige čitale su gimnazijalke Jana Dilberović i Julijana Jovanović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.