Svet je korak bliže kraju pandemije korona virusa, saopštila SZO

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 17:17

Svet je korak bliže kraju pandemije korona virusa, saopštila SZO

Tri godine od proglašenja globalne zdravstvene krize, Svetska zdravstvena organizija sapštila da je broj zaraženih značajno opao u aprilu 2023.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da pandemija korona virusa više ne predstavlja "globalnu zdravstvenu krizu".

Ovo saopštenje predstavlja i veliki korak ka završetku pandemije posle tri godine od njenog proglašenja.

Zvaničnici su saopštili da je stopa zaražavanja virusom pala sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 100.000 ljudi nedeljno u januaru 2021. na 3.500 u aprilu ove godine.

Doktor Adhanom Tedros Gebrejesus izjavio je da je "najmanje sedam miliona ljudi" umrlo od posledica korona virusa, ali da su prave brojke bliže cifri od 20 miliona - tri puta veće.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet je korak bliže kraju pandemije korona virusa, saopštila SZO

Izvor: Danas, 05.Maj.2023

ReutersU Idiji je zabeleženo 7,5 miliona zaraženih dosad Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da pandemija korona virusa više ne predstavlja „globalnu zdravstvenu krizu“. Ovo saopštenje predstavlja i veliki korak ka završetku pandemije posle tri godine od njenog proglašenja....

Nastavak na Danas...

Svet je korak bliže kraju pandemije korona virusa, saopštila SZO

Izvor: Luftika.rs, 05.Maj.2023

ReutersU Idiji je zabeleženo 7,5 miliona zaraženih dosad Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da pandemija korona virusa više ne predstavlja „globalnu zdravstvenu krizu“.. Ovo saopštenje predstavlja i veliki korak ka završetku pandemije posle tri godine od njenog proglašenja.. Zvaničnici...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.