Švedska vlada traži saglasnost da zatvori aerodrome i železničke stanice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 14:06

Švedska vlada traži saglasnost da zatvori aerodrome i železničke stanice

Švedska vlada zatražila je od parlamenta da joj proširi izvršna ovlašćenja time što će joj dati pravo da zatvori aerodrome i železničke stanice, kako bi sprečila širenje korona virusa.

Vlada je zatražila od parlamenta da proširi njena izvršna ovlašćenja na tri meseca i navela da će parlament imati šansu da odobri individualne mere što pre je moguće, nakon što one budu uvedene.

Za razliku od većine evropskih zemalja, koje su praktično u blokadi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Švedska je preuzela blaži pristup za suzbijanje virusa.

Šveđani i dalje mogu da idu u teretane i jedu u restoranima, a osnovne i srednje škole i dalje su otvorene.

Vlada je već zabranila okupljanje više od 50 ljudi i zatvorila domove za stare za posetioce, a studenti pohađaju nastavu on lajn.

Vladajuća koalicija predvođena socijal-demokratama navodi da joj nedostaju pravna ovlašćenja kako bi brzo reagovala na pandemiju u kojoj je do sada u Švedskoj umrlo više od 400 ljudi.

"Videli smo kako brzo situacija u Švedskoj i u Evropi može da se promeni i vidimo potrebu za više mogućnosti kako bismo mogli brzo da reagujemo ako to situacija bude zahtevala", napisala je u saopštenju ministarka zdravlja Lena Halengren.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.