Izvor: Radio 021, 03.Nov.2020, 21:50

Švedska: U restoranima i kafićima najviše osam osoba

Švedska je, u nastojanjima da zaustavi nagli porast širenja korona virusa, danas objavila da će u restoranima i kafićima moći da sedi najviše osam osoba, a premijer Stefan Lofven nazvao je situaciju s korona virusom "vrlo ozbiljnom".

"Vidimo da situacija ide u pogrešnom smeru - situacija je vrlo ozbiljna", rekao je Lofven na konferenciji za novinare, naglasivši da je sve više obolelih na intenzivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nezi, javila je agencija DPA.

Švedska je danas na 40. mestu u svetu po broju zaraženih, a premijer je upozorio i da bi broj žrtava korone mogao rasti. Svaki peti pacijent zaražen korona virusom je na intenzivnoj nezi, navela je švedska ministarka zdravstva Lena Halengren.

Još tri švedske regije preporučile su danas svojim stanovnicima da ne posećuju trgovačke centre, muzeje, biblioteke, bazene i fitnes centre.

Šveđanima se, istovremeno, preporučuje da izbegavaju javni prevoz i susrete s ljudima izvan porodičnog kruga, a rad od kuće sugerisan je svima koji na taj način mogu oraganizovati posao.

U Švedskoj, koja je kritikovana zbog svog pristupa u borbi protiv kovida 19, dosad su, prema podacima sajta worldometers, registrovana 134.532 slučaja korona virusa i registrovano 5.969 umrlih.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.