Svaki peti korisnik imao problem: Šta se dešava s kurirskim službama? VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 19:28

Svaki peti korisnik imao problem: Šta se dešava s kurirskim službama? VIDEO

Beograd -- Zbog pandemije korona virusa, sve više se koriste usluge online kupovine, koje bi trebalo da budu lakša i bezbednija opcija za kupovinu.

Međutim, mnogi se žale na kurirske usluge. Šta se dešava?

Koliko puta vam se desilo da ste ceo dan kod kuće i čekate paket kurirske službe, a onda, u sandučetu nađete nalog da vas pošiljka čeka u posti i da morate sada sami da preuzmete pošiljku, a pri tome vas niko nije pozvao da vas obavesti da su dolazili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na adresu.

"Ukoliko dođe do takve greške kurira, kontaktiramo klijenta da vidimo iz kog razloga, dešava se da bude nepotpun broj telefona, netačna adresa, dešava se da se pomešaju opštine", kaže za Prvu TV Natasa Milanović regionalni menadžer Bex ekspress kurirske službe.

Međutim, iskustva građana su nešto drugačija.

"Nakon poziv kurira da paket nije dostavljen na adresu jer nikog nije bilo kod kuće, što se kasnije ispostavilo da nije tačno, jer osoba kojoj sam poslala nije primila nikakav ni poziv ni poruku da je paket pokušan da se uruči", kaže Jovana Jelić

"Kada mi je kurir doneo vraćenu pošiljku, doživela sam neprijatne situacije od njega da me vređa, da mi preti batinama. Ja sam kontaktirala kuririku službu, žao mi je što nisam policiju pozvala, ali evo oni do dana današnjeg nisu ništa uradili", dodaje ona.

Prema istraživanjima Nacionalne organizacije potrošača, preko 20 odsto korisnika bar jednom su imali problem sa kurirskom službom. A kao najčešći problem navode kašnjenje isporuke, oštećenje sadržaja pošiljke, ili zahtev kurira da izađu isptred zgrade da bi preuzeli pošiljku.

"Po Beogradu često možemo da vidimo scenu gde kuriri stoje sa telefonom i samo se pojavljuju ljudi iz različitih pravaca i dođe deset građana koji dođu da pokupe svoj paket", kaže Damir Ceronja.

Prema Damirovim rečima, takva situacija je postala praksa i svi rade po takvom principu, dok predstavnik kurirske službe takvo postupanje tumači kroz novi zakon.

"Gradska uprava grada Bograda je donela zakon koji ne ide u korist kurirske službe, oni su zabranili sva zaustavljanja i parkiranja vozila duže od 15 minuta koja se bave razvozom robe. Upravo iz tih razloga, kurir ne može ili ne sme da se zaustavi na ulicu i da isporuči pošiljku", kaže Vladimir Branković, menadžer Aks ekspress kurirske službe.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.