Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 12:46

Švajcarska izdvaja novčanu pomoć medijima koje je ugrozio virus korona

Švajcarska vlada je odobrila hitnu pomoć medijima koji imaju pad prihoda od oglasa zbog pandemije virusa korona.

Vlada je odobrila paket od 57,5 miliona švajcarskih franaka koji su zakonodavci predložili zbog, kako su naveli "posebnog značaja koji mediji imaju za demokratiju".

Radio i TV stanice dobiće 30 miliona franaka, dok će distribucija novina biti subvencionisana šest meseci sa 17,5 miliona franaka.

Izdavači koji uzimaju olakšice moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se obavežu da neće isplatiti dividendu akcionarima za 2020. godinu.

Vlada kaže da će izdvojiti 10 miliona franaka za plaćanje naknada za pretplatu elektronskih medija na švajcarsku novinsku agenciju Kistone-SDA tokom šest meseci.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.