Stočari mirni - Covid19 ne ugrožava domaće životinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stočari mirni - Covid19 ne ugrožava domaće životinje

Građani i poljoprivrednici ne bi trebalo da su zabrinuti povodom pandemije izazvane virusom Kovid 19. kada je stočarska proizvodnja u pitanju, jer taj soj virusa ne napada ekonomski značajne domaće životinje, ističu stručnjaci.

Pored vremenskih neprilika, nismo mogli ni da zamislimo da će nas zadesiti prilično opasna epidemiološka situacija u vreme intenzivnih radova u poljoprivredi.

Korona virus dobro je poznat i u veterinarskoj medicini. Javlja se kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih životinja u vidu crevnih i respiratornih simptoma, ali njegov soj, Kovid 19, ne ugrožava domaće životinje.

U novosadskom naučnom Institutu za veterinarstvo nalazi se jedna od najsavremenijih laboratorija za molekularnu dijagnostiku velikog broja uzročnika raznih virusnih infekcija kod životinja

Stručnjaci jedne od najsavremenijih laboratorija u Srbiji za dijagnostikovanje virusnih infekcija kod životinja ističu da mesta za paniku nema jer se domaće životinje neće razboleti od Kovida 19 te su proizvodi životinjskog porekla zdravstveno bezbedni.


Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.