Stevanović: Nema dilema oko vakcina, dobar odziv građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 22:47

Stevanović: Nema dilema oko vakcina, dobar odziv građana

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Stevanović istakao je da oko vakcina protiv korona virusa nema dilemu i dodao da je principijelno zadovoljan odzivom građana.

Navodeći "da je jedino svetlo na kraju tunela vakcina kada je u pitanju borba sa virusom korona", dr Stevanović kaže za RTS "da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nada da će se trend dosadašnjeg odziva građana za vakcinaciju nastaviti i povećavati".

"Postoje navodne dileme o tome da li primiti vakcinu, koju vakcinu primiti… Moram da vam kažem da za nas koji radimo u crvenoj zoni takve dileme ne postoje. Vakcinu treba obavezno primiti i na svako pitanje mojih prijatelja o tome koju vakcinu da prime ja odgovaram - onu prvu koja ti je dostupna", rekao je dr Stevanović.

Dodao je da su sve dostupne vakcine ispitane u toj meri da znamo da one neće učiniti ništa loše.

"Nus pojave postoje za praktično sve lekove i niko od nas se ne pita kada koristi na primer lekove za pritisak da li će se nešto loše desiti. Uvek može da se desi, unošenjem bilo čega u organizam, ali procenat je toliko mali da se smatra prihvatljivim", navodi.

Smatra da su za širenje dilema i mišljenja najodgovornije društvene mreže i navodi da kao lekar to ne može da razume jer su vakcine civilizacijska tekovina.

"Svima koji su u dilemi oko toga da li treba da prime vakcinu ponudio bih da dođu kao dobrovoljci kod nas u crvenu zonu. Obući ćemo ih i zaštititi i videće kako izgledaju oboleli od kovida. Posle toga neće više imati nikakvu dilemu", kaže dr Stevanović.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Za nas iz crvene zone nema dileme"

Izvor: B92, 25.Jan.2021

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Stevanović istakao je da oko vakcina protiv korona virusa nema dilemu...On je dodao da je principijelno zadovoljan odzivom građana...Navodeći da je jedino svetlo na kraju tunela vakcina kada je u pitanju borba sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.