Stevanović: Na Infektivnoj oko 200 pregleda dnevno,trećina ostane u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 13:45

Stevanović: Na Infektivnoj oko 200 pregleda dnevno,trećina ostane u bolnici

Više od 200 pacijenata sa simptomima virusa korona dnevno se pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, a trećina njih zahteva bolničko lečenje, izjavio je danas direktor te bolnice, Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje.

''Trećina pacijenata koji dođu na preglede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteva hospitalizaciju, druga trećina se upućuje na kućno lečenje uz lekarski nadzor, a jedna trećina je sa lakom kliničkom slikom'', rekao je Stevanović posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Stevanović je kazao da je tokom vikenda većina pacijenata primljena u kovid bolnice na teritoriji Beograda zahvaljujući tome što su se u kovid sistem uključili Institut za reumatologiju, Institut za medicinu rada i Klinika za dermatovenerologiju KCS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dr Stevanović: Na Infektivnoj klinici oko 200 pregleda dnevno, trećina pacijenata ZAHTEVA HOSPITALIZACIJU

Izvor: Blic, 20.Jul.2020

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović navodi da se više od 200 pacijenata sa simptomima koronavirusa dnevno pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS-a, a da trećina njih zahteva bolničko lečenje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.