Izvor: Luftika.rs, 09.Maj.2020, 20:20

Šta kažu naučnici: Hoće li toplo vreme ubiti virus?

Struka i vlasti širom sveta polagali su nade da će toplo vreme usporiti širenje i jačinu koronavirsa. Međutim, sve je to bilo na novou spekulacija.
Tim kanadskih naučnika pozabavio se ovom tezom, a rezultati nažalost nisu obećavajući.
Toplo vreme verovatno neće u većoj meri sprečiti širenje korona virusa, pokazuju rezultati studije o širenju Covida-19 u svetu.
Naučnici su ispitivali širenje virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << krajem marta na mestima sa različitom vlažnošću vazduha, različitim restriktivnim merama, kao i različite geografske širine.
Profesor Univerziteta u Torontu Piter Džun rekao je da je njegov tim utvrdio postojanje male ili nikakve veze između širenja infekcije i temperature ili geografske širine, kao i samo slabe povezanosti sa vlažnošću vazduha, piše Independent.
– Sproveli smo preliminarnu studiju koja ukazuje da širina i temperatura mogu da imaju izvesnu ulogu. Ali kada smo ponovili studiju u mnogo rigoroznijim uslovima, dobili smo suprotan rezultat – rekao je on.
Za razliku od toga, zatvaranje škola i druge mere za zaštitu javnog zdravlja efikasno suzbijaju širenje korona virusa, dodaje.
– Godišnja doba će verovatno igrati samo malu ulogu u epidemiologiji Covida 19 – zaključuje se u studiji koja je obuhvatila 144 regiona širom sveta.
Izvor: Mondo
Američki naučnici objavili novi spisak simptoma koronavirusa i sada ih je 9

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAUČNICI OTKLONILI SVAKU DILEMU: Sada je definitivno jasno da li toplo vreme DONOSI SPAS od korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020

Studija rađena na Univerzitetu u Torontu..Toplo vreme verovatno neće u većoj meri sprečiti širenje korona virusa, pokazuju rezultati studije kanadskih istraživača o širenju kovida 19 u svetu. Oni su ispitivali širenje virusa krajem marta na mestima sa različitom vlažnošću vazduha, različitim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.