Sputnjik Ve odobren i za trudnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 16:34

Sputnjik Ve odobren i za trudnice

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je danas primenu vakcine protiv korona virusa Sputnjik Ve za trudnice, saopštio je ministar Mihail Muraško.

On je precizirao da je stručna zajednica odlučila da se ukinu kontraindikacije za upotrebu te vakcine za trudnice.

"Time je otvorena mogućnosti da se vakcinišu trudnice sa visokim rizikom teškog oblika infekcije", rekao je Muraško na vladinom savetu za borbu protiv širenja korona virusa, prenosi Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je objasnio da je odluka doneta uzimajući u obzir pozitivne rezultate kliničkih testiranja i bezbednosti vakcine, kao i prikupljenih podataka o njenoj efikasnosti i bezbednosti tokom kliničkih testiranja u postregistracionom periodu.

Muraško je naglasio da trudnice takođe mogu da se inficiraju korona virusom, između ostalog i teškim oblikom.

Vakcina Sputnjik Ve koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.