Sprečiti da korona uđe u staračke domove, imamo saznanje da ćemo se još boriti sa ovim virusom: Dr Kon ukazao na opasnost šeste nedelje

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2020, 20:59

"Sprečiti da korona uđe u staračke domove, imamo saznanje da ćemo se još boriti sa ovim virusom": Dr Kon ukazao na opasnost "šeste nedelje"

Epidemiolog Predrag Kon je rekao u emisiji "Oko" da smo sada u kritičnoj šestoj nedelji i da moramo uraditi sve da virus korona ne uđe u staračke domove Epidemiolog Predrag Kon je rekao u emisiji "Oko" da smo sada u kritičnoj šestoj nedelji i da moramo uraditi sve da virus korona ne uđe u staračke domove.- Došli smo do te situacija da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smo zaravnili krivulju. Već šesti dan nemamo porast. U svakom slučaju sada treba da budemo obazrivi i da pooštrimo ozbiljnost. Sad je trenutak kada može da se pogreši. Mogao bi da uđe u staračke domove. Opet bi došlo do porasta. Ta šesta nedelja da prođe i polako izlazimo iz epidemije.- U ovoj šestoj nedelji se sve rešava. Ako nemamo kontakte virus nema gde, moraće da se povuče - rekao je Kon. - Kada su maske u pitanju kod Kineza je to doktrina i nije ništa novo. Kod nas prvi put uz istoriji idemo sa maskama napolje. Ja spustim masku malo, ali čim mi priđe neko ja je navučem na usta i nos. Čak i spolja kad vam neko priđe samo je podignite. Ako ste primetili počeli smo da se menjamo u ponašanju, čim vam se neko približi mi se povlačimo unazad. Nama će to ostati.Kon smatra da naša borba protiv ovog virusa još nije gotova.- Šta će biti teško je prognozirati. Virus ne poznajemo. Imamo informacije da se u toplijim delovima sveta se još uvek prenosi. Mene je iznenadilo koji potencijal ima ovaj virus. Mislio sam da će u Aziji stati. Šta je tu je. Niko nije očekivao ovakav potencijal. Mi imamo saznanje da ćemo se još boriti sa ovim virusom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kon: Srbija vodi „prvo poluvreme“ protiv korona virusa

Izvor: Danas, 11.Apr.2020, 09:59

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je jutros da je Srbija završila "prvo poluvreme" u borbi protv korona virusa, ali je pred njom još pet nedelja od kojih je samo jedna teška i zato je važno da se u toj, šestoj nedelji ne dogodi greška i virus uđe u najosetljivije grupe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.