Spahić: Vakcinisano 9.170 građana, epidemiološka situacija nepovoljna

Izvor: SandzakPress.net, 06.Apr.2021, 15:41

Spahić: Vakcinisano 9.170 građana, epidemiološka situacija nepovoljna

U Novom Pazaru je do sada 9.170 punoletnih građana vakcinisano protiv korona virusa , a drugu dozu cepiva primilo je 5.760, rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić. On je za radio Sto plus rekao da je relativno zadovoljan procesom vakcinacije za koju su i dalje najviše zainteresovani građani stariji od 65 godina. „Oko 25 odsto građana te starosne grupe je vakcinisano do sada, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i 96 odsto korisnika Gerontološkog centra i 91 odsto korisnika koji su na stalnom boravku u Novopazarskoj banji“, rekao je Spahić. Dodao je da je epidemiološka situacija u gradu i dalje nesigurna, nepovoljna i zabrinjavajuća ali pod kontrolom. „Prošlog meseca je procenat onih koji su PCR pozitivni u odnosu na ukupan broj poslatih uzoraka bio 26 odsto, a pre dva meseca je bio svega šest, i to je samo jedan od uvećanih parametara koji pokazuju kakvo je trenutno stanje“, zaključio je Spahić. U poslednja 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminula su dva pacijenta od posledica izazvanih korona virusom. The post Spahić: Vakcinisano 9.170 građana, epidemiološka situacija nepovoljna appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vakcinu u Novom Pazaru primilo 9.170 građana, epidemiološka situacija nepovoljna

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2021

U Novom Pazaru je prema poslednjim podacima vakcinu protiv koronavirusa primilo 9.170 punoletnih građana, a drugu dozu cepiva primilo je 5.760 ljudi, rekao je direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić.

Nastavak na N1 televizija...

HRVATI U OGROMNOM PROBLEMU: Čak 25 odsto komšija odbija bilo kakvu vakcinaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021, 00:46

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak saopštio je rezultate ankete..po kojoj 25 odsto hrvatskih građana apsolutno odbija bilo kakvu vakcinaciju, a 10 do 15 posto se dvoumi da li da primi vakcinu...- Prema našim anketama oko 25 odsto Hrvata tvrdokorno odbija vakcinu, bilo koju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.