Somboled donirao pet miliona dinara za kupovinu respiratora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 10:48

"Somboled" donirao pet miliona dinara za kupovinu respiratora

Fabrike i kompanije Zapadnobačkog okruga pokazale su solidarnost i odgovornosti kada je reč o donacijama državi u borbi sa korona virusom. Fabrika "Somboled" je donirala pet miliona dinara za kupovinu respiratora.

Kompanija „Somboled“ donirala je pet miliona dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, a novac je namenjen kupovini respiratora za potrebe lečenja pacijenata u našoj zemlji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ističu da su donacijom želeli pokazati solidarnost i pomoć državi u borbi sa korona virusom i dodaju da nastavljaju sa odgovornim i kontinuiranim radom tokom vanrednog stanja.

"Uložili smo maksimalne napore kako bi obezbedili neometan otkup mleka od svih naših farmera, redovnu proizvodnju, kao i distribuciju i snabdevanje svih maloprodajnih objekata Somboledovim proizvodima. Našim zaposlenima smo od samog početka krize omogućili bezbedne uslove za rad i obezbedili zaštitne maske i rukavice, kao i sredstva za dezinfekciju", saopštio je Goran Stefanović, direktor marketinga Somboled-a.

U Regionalnoj privrednoj komori Sombor pozdravljaju gest somborske fabrike za proizvodnju i preradu mleka i dodaju da je vanredno stanje pokazalo lice solidarnosti privrednika Zapadnobačkog okruga.

"Kada je u pitanju tekstilna industrija, fabrika, odnosno kompanija „Magna“ iz Odžaka odmah se uključila za pomoć i donirala oko 100.000 zaštitnih maski Zapadnobačkom okrugu, a takođe fabrika „Fiorano“ oko 30.000 maski. Imamo situaciju da se doniraju finasijska sredstva poput „Somboleda“ što je izuzetno pohvalno, a fabrika „Mara“ je donirala peciva Opštoj bolnici u Somboru. Takođe, treba istaći da je, ne samo u našem okrugu, već da su i druge kompanije širom zemlje donirale, a spomenuo bih i „Sigmu“, čija su dezinfekciona sredstva od izuzetnog značaja", kazao je Zoran Bulatović, direktor RPK Sombor.

Somboled je takođe organizovao pružanje pomoći najstarijim građanima Sombora, te donirao pakete svojih proizvoda Gerontološkom centru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.