Izvor: Radio 021, 25.Mar.2020, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 6.500 zdravstvenih radnika zaraženo u Španiji, u Italiji svaki deseti inficirani medicinar

Zdravstvene vlasti Španije saopštile su danas da je od korona virusa u toj zemlji zaraženo skoro 6.500 zdravstvenih radnika, od ukupnog broja 47.611 potvrđenih slučajeva, dok je u Italiji od 74.386 inficiranih svaki deseti medicinski radnik.

U Španiji je najmanje troje zdravstvenih radnika umrlo od posledica korona virusa, prenosi AP i navodi da broj obolelih medicinara predstavlja jedan odsto zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u zdravstvu.

Kada je reč o Italiji, jednu desetinu od ukupnog broja obolelih čine medicinski radnici, a doktori, medicinske sestre i tehničari su počeli da "mole" za zaštitnu opremu.

"Molim vas ne ostavljajte nas, pomozite nam da bismo vam pomogli", napisala je u otvorenom pismu doktora Frančeska de Đenaro koja moli da zaštitnu opremu.

Ona vodi malu privatnu kliniku u Bergamu, u kojoj je od 460 radnika, 90 pozitivno na korona virus.

Italijanski mediji izvestili su o 19 smrtnih slučajeva među zdravstvenim radnicima u zemlji, po čemu su vodeći u svetu kada je reč o fatalnim ishodima.

Za sada nema dostupnih podataka o infekciji zdravstvenih radnika u SAD, Iranu ili Francuskoj.

U Kini, gde je izbila epidemija i gde je za tri meseca zaraženo više od 80.000 ljudi, veruje se da je do kraja februara obolelo skoro 3.000 medicinskih radnika, navodi doktor Lijang Vanijan, lider kineskog tima koji sarađuje sa Svetskog zdravstvenom organizacijom.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.