Škole i fakulteti u Kantonu Sarajevo od 12. marta prelaze na online nastavu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2021, 22:29

Škole i fakulteti u Kantonu Sarajevo od 12. marta prelaze na online nastavu

Nakon porasta broja zaraženih korona virusom u Kantonu Sarajevo (KS), jednom od deset kantona bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH, Krizni štab ovog kantona donio je odluku da od petka, 12. marta, sve osnovne, srednje škole i fakulteti pređu na online nastavu, saopštio je u četvrtak Edin Forto premijer KS.  Iz ove odluke su izuzete jedino škole za djecu sa poteškoćama i vrtići rekao je Forto.  On je naveo da je sjednica Vlakde KS još uvijek u toku i da će dodatne mjere koje je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ZDK škole kreću sa online nastavom

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2021, 15:40

ZENICA - Vlada Zeničko-dobojskog kantona naložila je, u okviru rasprave o epidemiolološkoj situaciji, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport da sve osnovne i srednje škole od ponedjeljka 15. marta, pređu na online izvođenje nastave.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Forto: Federalni nivo najgori nivo vlasti koji je ova država imala ikad

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2021

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je kako je situacija u Kantonu Sarajevu loša i da moraju prekinuti lanac zaraze što je jedino moguće smanjenjem kretanja te da su zbog toga odlučili na zatvaranje tokom vikenda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.