Skok novoinficiranih od preko 70 procenata, zaseda Savet za bezbednost

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 12:51

Skok novoinficiranih od preko 70 procenata, zaseda Savet za bezbednost

Brisel -- Zbog povećanja od preko 70 procenata novoinficiraninih virusom kovid 19 na dnevnom nivou u Belgiji zaseda Savet za bezbednost.

Ovo je drugi sastanak belgijskog nacionalnog Saveta za bezbednost u poslednja četiri dana posvećen narastajućem dugom talasu epidemije u zemlji.

Epidemiolozi upozoravaju da je neophodno dodatno pooštravanje mera u zemlji kako bi se pandemija stavila pod kontrolu do 1. spetembra.

U poslednjih nedelju dana u Belgiji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosečno registrovano 279 novih slučajeva koronavirusa dnevno.

Za sedam dana 211 pacijenata primljeno u bolnicu, od kojih je 47 na odeljenju intenzivne nege, a prosečan broj umrlih dnevno je 2.

Zbog velikog povećanja broja inficiranih belgijske vlasti su prošle nedelje uvele obavezno nošenje maski u svim zatvorenim javnim prostorima kao i na plažama, u kafićima i restoranima i drugim prometnim mestima kao što su pešačke zone i pijace.

Uvedena je i posebna kontrola i obavezan formular za sve koji se vraćaju sa putovanja u Belgiju, dok su za građane drugih zemlja kojil ulaze u Belgiju neophodni test na koronavirus i karantin, odnosno važi privremena zabrana ulaska, što je slučaj sa Srbijom.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva kovida 19 u Belgiji, od početka pandemije, je 66.026, a preminulih je trenutno 9.821.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.