Singapur planira da testira sve migrante radnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 14:09

Singapur planira da testira sve migrante radnike

Singapur planira da testira svih 323.000 migranata radnika, koji žive u prenatrpanim spavaonicama, koje su postale žarište korona virusa u tom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji.

Broj preminulih u Singapuru iznosi 24.671, što je jedan od najvećih u Aziji, a većina smrtnih slučajeva su bili migranti radnici koji su živeli u neuslovnom smeštaju, preneo je Rojters.

Radna grupa je napravila plan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će omogućiti radnicima migrantima koji borave u spavaonicama da se postupno testiraju i sigurno vrate na posao kada dođe vreme, rekao je ministar zdravlja Gan Kim Jong.

Infekcije u spavaonicama su se stabilizovale, sa dnevnim prosekom koji je pao na oko 700 tokom protekle nedelje

sa više od 1.000 krajem aprila, dodao je Gan.

Ali on je upozorio da će stopa infekcije ostati visoka jer je testiranje pojačano.

Do sada je testirano 32.000 migranata radnika, a za testiranje svih biće potrebno nekoliko sedmica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.